BiH
0

I danas protesti u Mostaru, vođa demonstranata hospitaliziran

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Oko 70 građana protestovalo je i danas na Španskom trgu u Mostaru zbog teškog ekonomskog i socijalnog stanja u državi.

Na današnjem skupu nije sudjelovao neformalni vođa mostarskih prosvjeda Muharem Hindić Mušica kojemu je, kako su kazali demonstranti, pozlilo oko 16 sati te je hospitaliziran u Regionalnom medicinski centar "Dr. Safet Mujić".

"Mušici se oko 16 sati naglo pogoršalo stanje, zamutio mu se vid i počelo mu se mantati te je odmah odvezen u bolnicu", kazao je Nadir Frlj, koji je Hindićevo loše zdravstveno stanje povezao s prekjučerašnjim incidentom, kada je uz upotrebu sile svladan i priveden u policijsku stanicu.

Hindić je jučer nakon puštanja iz pritvora izjavio kako ga je policija tukla i da su mu pokušali slomiti ruku. Pokazao je lijevu ruku koja je bila vidno otečena.

U vezi prekjučerašnjeg protesta, danas su dvojica demonstranata dobili prekršajni nalog prema kojem moraju platiti po 500 KM kazne jer su policajcima uzvikivali "fašisti".

Demonstranti su najavili kako će i dalje nastaviti s protestima, poručivši kako ih "represija samo jača".

Za sutra u 12 sati najavljeno je okupljanje pred zgradom Skupštine HNK-a gdje će predstavnici Plenuma građana i građanki Mostara pročitati svoje zahtjeve, a za 17 sati najavljen je protest na Španskom trgu.