Smanjen pritisak tokom noći
0

I dalje otežano vodosnabdijevanje u Sarajevu

FENA
Vodosnabdijevanje Kantona Sarajevo i dalje se odvija u otežanim uvjetima, a na području padinskih dijelova Trebevića zbog minimalnog i nestabilnog dotoka s jahorinskih vrela registriraju se prekidi, izjavila je danas Feni glasnogovornica KJKP Vodovod i kanalizacija (ViK) Mirjana Trifunović.

U toku noćnih sati, od 24 do pet ujutro, i dalje se voda isporučuje pod smanjenim pritiskom i to u dijelovima grada od Dolac-Malte do Baščaršije, Dobrinja, Ali-pašino Polje, Velešići, Pofalići, Breka i Vogošća.

Trifunović je naglasila da se i dalje popravke vodovodne i kanalizacione mreže vrše samo u hitnim slučajevima, jer je sva mehanizacija upućena na prioritetno raščišćavanje vodovodnih objekata kao pomoć u skladu s naredbom Štaba Civilne zaštite KS-a o ustupanju materijalno-tehničkih sredstava i opreme.

"Za danas su planirane popravke kvarova u ulici Drage Filipovića u Osjeku te u ulici Urijan Dedina", kazala je ona i ponovila da dolazi do pucanja vodomjera, oštećenja šahtova prilikom čišćenja snijega te naglasila da se popravke mogu vršiti samo u ulicama koje su očišćene od snijega.

I dalje je na snazi upozorenje građanima da ne bacaju snijeg u kanalizacione šahtove, jer se oni zbog niskih temperatura mogu zalediti, te molba da se voda koristi racionalno, podsjetila je Trifunović.