11.01.2011. u 09:39

Huseinbašić sporazumno priznao krivicu za organizirani kriminal

Optuženi Dževad Huseinbašić sporazumno je priznao krivicu za krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stav 4. u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje ljudi iz člana 189. stav 1. Krivičnog zakona BiH, soapćeno je iz Tužilaštva BiH.

Optuženi je potpisivanjem sporazuma u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela organizirani kriminal. Tužilac i odbrana usaglasili su se da na osnovu sporazuma, Sud BiH optuženom Dževadu Huseinbašiću izrekne bezuslovnu kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci.

Predložena kazna u skladu je sa ulogom optuženog u izvršenju krivičnog djela.

Također, potpisivanjem sporazuma o priznanju krivice, optuženi se obavezao pružiti potpuno, pravedno i istinito otkrivanje svih činjenica, okolnosti i pojedinosti za koje ga tereti optužnica. U tom smislu, optuženi je saglasan da će na poziv Suda BiH svjedočiti pred Sudom BiH.

Ovim sporazumom optuženi je potvrdio da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužilaštva BiH. Istovremeno potvrdio je da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, te se obavezao da će nadoknaditi troškove krivičnog postupka u iznosu koje mu eventualno odredi Sud BiH.

Optuženi se ovim sporazumom odrekao prava na suđenje i ulaganje žalbe na krivičnu sankciju, koju mu, na osnovu sporazuma odredi Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.
(Sarajevo-x.com)
Tagovi: kriminal


Komentari na članak - Ukupno: 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Klix.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Klix.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Klix.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Da biste mogli komentarisati ovaj članak, potrebno je da budete registrovani član Klix.ba portala. Ukoliko ste već registrovani na našem forumu, možete koristiti iste pristupne podatke.


Svi komentari

Najbolji odgovor na terorističke napade u Parizu je:

FACEBOOK PREPORUKE