BiH
35

Humanost na djelu: Selmir Basara iz Bugojna otputovao na liječenje u Sarajevo

FENA
Humani ljudi širom Bosne i Hercegovine ovih dana položili su još jedan veliki ispit. Naime, u Bugojnu te širom naše zemlje u ponedjeljak je započela humanitarna akcija za Selmira Basaru iz mjesta Zanesovići kod Bugojna.

Selmir boluje od leukemije, a za njegov lijek potrebno je osigurati 5.000 eura.

Akciju pomoći pokrenulo je bugojansko Humanitarno udruženje "Đerđef", a danas su članovi ovog udruženja na čelu sa predsjednicom Šidom Kalbić otputovali sa Selmirom u Sarajevo gdje je, uz saglanost doktora na Kliničkom centru u Sarajevu, odlučeno da oboljeli ostane na daljnjem liječenju.

"Veoma smo lijepo primljeni kod doktorice Dinarević i Selmir je ostao u bolnici, svi su se obradovali našem dolasku, ali su nas i pitali zašto ranije nije došao. Selmir je rekao da on nije imao novca za prijevoz i da zbog toga nije mogao doći, ali mi smo mu jutros to omogućili", navodi Kalbić.

Ona je razgovarala sa ljekarima, koji su potvrdili da će Selmir sutra vaditi nalaze, te da će se nakon toga znati rezultati.

"Konzilij ljekara će također zasjedati i mi se nadamo da će on primiti terapiju, te da bi transplatacija trebala biti izvršena van naše zemlje. Ipak, to će biti poznato tek nakon primanja terapije, a ono što je najbitnije jeste da Selmir djeluje veoma pozitivno i veselo", kazala je predsjednica Humanitarnog udruženja "Đerđef".

Dodala je da će Selmir četiri sedmice ostati u bolnici.

U organizaciji Udruženju, istovremeno, traju pripreme za humanitarni koncert na kojem će sva prikupljena sredstava biti uplaćena za Selmirovo liječenje, a koncert će biti održan u restoranu "Memix" Bugojno u srijedu (02.09.2015. godine).

Selmir je demobilisani borac, a u nedostatku novca za dosadašnje liječenje on i njegova porodica prodali su svu pokretnu imovinu.

Svi koji žele pomoći Selmiru Basari mogu to učiniti uplatama na broj žiro računa BBI banke 141-060-0009-0971-35, te na devizni račun: IBAN BA 39-141435531-0004309 SWIFT, s naznakom za liječenje Selmira Basare.

Otvoren je i humanitarni broj za pretplatnike BH Telecom mreže i pozivom na 090 291 020 doniraju se 2 KM.

Vezani članci