BiH
0

Humanitarni iftar za pomoć oboljeloj djeci

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U nedjelju, 6. septembra 2009. u Cafeu Miris na Baščaršiji bit će organizovan humanitarni iftar za pomoć djeci oboljeloj celijakije Fadilu Haliloviću, Elmedinu Hrnjici i Sajri Kalić.

Minimalna cijena ulaznice je 10 KM, a maksimalna cijena nije određena. Sva skupljena sredstva će biti donirana za kupovinu specijalne hrane za ovu bolesnu djecu.

Iftarski meni koji će spremati volonterke i volonteri (uz pomoć sponzora) se sastoji od: hurme, soka, pola somuna, glavnog jela (pita, piletina, dolma) i kolača.

Pored prisustva, svoj doprinos možete dati i proslijeđivanjem ove pozivnice na što više adresa ili kuhanjem/kupovinom/doniranjem hrane za ovaj iftar.

Svi oni koji žele pomoći prilogom, ali nisu u mogućnosti prisustvovati iftaru, mogu to učiniti uplatom na račun Udruženja "Dobro" 1610000055480034 u Raiffeisen banci, obavezno sa svrhom: “za humanitarni iftar” ili novac predati nekom od njihovih volontera koji će prilog ubaciti u "Kasicu dobricu" u kojoj će se skupljati prilozi na ulazu u Cafe Miris.

Sva hrana koja ostane nakon iftara bit će donirana u humanitarne svrhe, saopštili su iz ovog udruženja.