Tuzla
0

Humanitarna utakmica za pomoć Meliki Spahić

FENA
Melika Spahić sa sinom
Melika Spahić sa sinom
Grupa na facebooku za pomoć liječenju Melike Spahić zajedno sa “Novinarskom reprezentacijom TK” organizuje humanitarnu fudbalsku utakmicu koja će biti odigrana 25. novembra 2009. godine sa početkom u 18,00 sati u velikoj dvorani SKPC “Mejdan”.

Protivnik u ovom susretu novinarima Tuzlanskog kantona su estradne ličnosti BiH, a sav prihod od ove utakmice će biti usmjeren za liječenje mlade majke Melike Spahić.

„Pripreme su privedene kraju i svi učesnici u projektu rade besplatno. I ulaznica za utakmicu je besplatna, ali na svakom ulazi i na A i B tribini nalazit će se po jedna kutija, tako da onaj koji dolazi na utakmicu moći će da ubaci jednu marku, dvije, pet.... A ko nije u mogućnosti bit će tu i humanitarni broj telefona koji će moći nazvati i tako pomoći Meliki. Bitno je da se dođe, jer svojim prisustvom na ovoj utakmici pružamo podršku Meliki Spahić.

Svi telefonski operateri bit će u funkciji BH telekom, m:tel i Eronet. Oko 8. decembra znat ćemo koliko se skupilo novca i koliko je bilo telefonskih poziva“, kazao je organizator i osnivač facebook grupe Edib Kravić, na današnjoj press konferencija na kojoj su novinari upoznati sa detaljima kada je riječ o ovom važnom humanitarnom događaju.

„Svima nam je jasno da će igra biti u drugom planu, a da je cilj odraditi što bolje humanitarnu akciju i da se odazove što više ljudi“, istakao je selektor i osnivač novinarske reprezentacije TK-a Dino Kalesić.

Melika Spahić trenutno se nalazi na UKC-u Tuzla, gdje prima VIII ciklus hemoterapije i zbog zdravstvene sigurnosti, nije još poznato da li će moći prisustvovati utakmici, ali se zna da će na utakmici biti članovi njene porodice. Melika je nedavno bila i u Njemačkoj gdje je uradila određene analize i tom prilikom uplatila je 20.000 eura, kao i 15.000 za pronalaženje donora u Svjetskoj banci podataka.

Humanitarnu utakmicu prenosit će preko 20 radio stanica u BiH i ponavljat će humanitarne brojeve telefona, tako da će svi građani BiH biti uključeni u akciju.