Zenica
0

Humanitarna utakmica za liječenje malenog Amora

Sarajevo-x.com
Alojz Renić, zenički sportista i humanista (Foto: ZEDA)
Alojz Renić, zenički sportista i humanista (Foto: ZEDA)
U organizaciji bivšeg nogometaša Nermina Šabića i karatiste Arnela Kalušića, zeničkih sportista koji rade na formiranju fondacije za liječenje oboljelih zeničkih mališana, u Gradskoj areni u Zenici odigrana je humanitarna malonogometna utakmica za pomoć u liječenju petogodišnjeg Amora Selimovića iz Zenice.

Dječak je stradao u saobraćajnoj nesreći prošle godine, već je operisao lice u Beogradu, a u narednom periodu očekuju ga i operacije leđa i ruke. Na ovoj manifestaciji sakupljeno je oko 4.500 maraka, a inače za njegovo liječenje u Beogradu je potrebno oko 10.000 eura. U akciju su se već uključili mnogi sportisti, ali i brojni prijatelji sporta, privrednici, kao i građani Zenice, ali i drugih gradova BiH.

Utakmici je prisustvovao i legendarni zenički nogometaš Alojz Renić, koji je nedavno imao operaciju srca. Prvobitno su organizatori željeli da i dio novca daju njemu za liječenje, ali se popularni Rena zahvalio i rekao da je "novac u ovom momentu potrebniji za liječenje malog Amora".

"Želio bih da se zahvalim svim ljudima koji su svojim prisustvom i svojim donacijama pomogli ovu akciju. Bilo je tu dosta sportaša iz drugih gradova koji su došli, a pored njih istakao bi i bivšeg kapitena BiH Muhameda Konjića, koji nije mogao doći, ali je podržao finansijski ovu akciju. Nismo brojali, ali mislim da smo sakupili oko 4.500 KM i nadam se da će ovo pomoći Amoru da bezbolnije podnese to liječenje", kaže Nermin Šabić.

U humanitarnom meču nastupili su, između ostalih, karate reprezentativci Samir Mekić, Arnela Odžaković i Arnel Kalušić, najbolja bh. teniserka Mervana Jugić - Salkić, košarkašica Amra Mehmedić, kikbokser Salko Zildžić, nogometaši Fenan Salčinović, Aldin Đidić, Adnan Zahirović, Aidin Mahmutović i Adi Adilović, sportski director NK Čelika Nermin Šabić, federalni parlamentarac Jasmin Duvnjak, dr.Ibrahim Cero, privrednici Mirza Hadžić i Refik Begić, novinari Ibrahim Muratović i Harun Bošnjak, te bivši košarkaški reprezentativac BiH Feđa Jovanović. Zbog povreda nisu mogli nastupiti glumac Enis Bešlagić i bivši košarkaški reprezentativac Dino Konaković, ali su se odazvali pozivu trenera Vlatku Glavašu i Husniji Arapoviću, i prisustvovali meču.

Svi koji su u mogućnosti da podrže ovu akciju mogu novčani prilog uplatiti na žiro račun Adrijane Koc, (majka bolesnog dječaka Amora Selimovića), na bankovni račun IBAN: BA391941122612700280 kod ProCredit bank DD Sarajevo, SWIFT: MEBBBA22 i Commerzbank AG Franfurt SWIFT: COBADEFF.