Za pomoć Nermini Isić
0

Humanitarna nogometna utakmica u Tešnju

Sarajevo-x.com
Kako bi pomogli svojoj sugrađanki Nermini Isić, Tešnjaci su organizirali humanitarnu nogometnu utakmicu između igrača okupljenih u ekipu "Dobri ljudi" iz Tešnja i FK "Sarajevo" iz Sarajeva.

Utakica će biti odigrana 13. oktobra sa početkom u 16:00 sati. Cijena ulaznice je 5 KM, a sav prihod od utakmice namijenjen je liječenju Nermine Isić.

Svi ljudi dobre volje pozvani su da pomognu i ponovo donesu radost u kuću Isića.

Nermina Isić (32) iz Tešnja, majka dvoje djece, teško je oboljela od rijetke bolesti kardiovaskularnog sistema. Višestruka proširenja glavnih krvnih žila ne mogu se liječiti u BiH. I u Evropi je mali broj klinika koje se smiju upustiti u ovaj kompliciran i veoma rizičan operativni zahvat.

Od prije mjesec, kada je nakon Zenice i Sarajeva u Tuzli uspostavljena dijagnoza Marfan sindroma, četveročlana porodica Isić živi u šoku.

"Poslije svega u Tuzli sam ponovo sve pretrage uradila uključujući i magnetnu rezonancu. Otkrilo se da nije na jednom mjestu opasno proširenje krvnih žila, nego na pet", kaže Nermina Isić, koju u kući nalazimo sa sinčićima, desetogodišnjim Senadom i šest godina mlađim Medinom.

Nakon prvobitnog šoka Isići su počeli bjesomučnu bitku za Nerminin život. Spas se nazirao u klinici u njemačkom gradu Bad Nohajmu, ali je, nakon detaljnog pregleda nalaza stigao odgovor da se stručni tim ove recentne klinike ne usuđuje upustiti u ovaj operativni zahvat.

"Preporuka nam je da idemo za Beč ili Ahen u Njemačkoj. Čuli smo da ima i u Holandiji, pa smo poslali papire i čekamo odgovor", priča Nermina koja se već s naporom kreće po kući i malom dvorištu stare roditeljske kuće u kojoj žive kao podstanari. Njen muž Mujo se poslije progona iz Teslića sa 17 godina uključio u redove Armije RBiH.

"Ja nikad u životu ni od koga nisam ništa tražio, ali 100.000 eura su sredstva koja nemam bez obzira što ja radim. Ovo je borba za život, za našu porodicu i molim sve dobre ljude da nam pomognu", kroz suze poručuje Mujo Isić.

Za sve koji žele pomoći, a ne mogu prisustvovati utakmici, otvoren je žiroračun kod:

Raiffeisen bank dd, Filijala Tešanj sa naznakom za Nerminu Isić na broj TRN 1610550000000032 09550303955, Devizni Swift Code: RZBABA2S Iban Code: BA391612550010952590