BiH
0

Humanitarna modna zabava "Hajde budi mi drug 6"

FENA
Nevladina organizacija altruista "Svjetlo" u saradnji s modnom agencijom "Nova maS" šesti put organizuje humanitarnu modnu zabavu za djecu sa i bez poteškoća u razvoju "Hajde budi mi drug" koja će se održati 14. decembra u Sarajevu.

Izvršni direktor NVO altruista "Svjetlo" Haris Čaušević kazao je za Fenu kako humanitarna zabava "Hajde budi mi drug" opstaje upravo zahvaljujući volonterskom radu organizatora, učesnika i prijatelja.

"Mi ćemo već po šesti put uputiti jednu jako bitnu poruku, poruku ravnopravnosti i prihvatljivosti, poruku izgradnje društva jednakih mogućnosti za sve", istakao je Čaušević.

Na modnoj zabavi, kako je kazao, ove godine će učestvovati Centar "Vladimir Nazor", Centar "Los Rosales" iz Mostara, O.Š. Pofalići, O.Š. Grbavica 1, Pokretno pozorište Sarajevo, Udruženje "Duga" iz Dervente, Plesni klub "Romantik", O.Š. Zahid Baručija, O.Š. Hilme ef. Šarić te članovi Modne agencije "Nova maS".

"Na manifestaciji će biti organizirano i proglašenje najboljih volonterskih akcija, pristiglih prijava po nagradnom natječaju 'BH volonterski poduhvat 2008.' Žiri večeras donosi odluke i bira najbolje akcije. Do sada je pristiglo 18 prijava, a nagrade će biti dodijeljene u pojedinačnoj i kolektivnoj konkurenciji", kazao je Čaušević.

U kolektivnoj konkurenciji prva nagrada je, uz priznanje, 500 KM, druga 300 KM, a treća 200 KM. U pojedinačnoj konkurenciji prva nagrada je 300 KM, druga 200 KM, a treća 100KM.

"Nagrade su simbolične, ali je naš cilj da promovišemo volonterske akcije, topla i dobra ljudska djela, da napravimo jedan izazov i poziv te da u 2009. godini bude što više takvih akcija", dodao je Čaušević.