Uključite se i vi
0

Humanitarna biciklistička tura za otplatu lifta za Salku Aljovića

Sarajevo-x.com
Klub brdskog biciklizma "Puls" u subotu organizuje udruženu humanitarnu turu za Salku Aljovića, 27-godišnjeg Sarajliju, koji je već godinu dana nepokretan, a živi na šestom spratu zgrade na Pofalićima. Akcijom dobrih ljudi ugrađen mu je lift, kako bi u invalidskim kolicima mogao izaći iz svog doma.

Kupovina i ugradnja lifta košta 17.000 KM, a dosad je prikupljeno oko 10.000.

Biciklistički klub "Puls" organizovat će humanitarne ture u Mostaru, Bihaću, Banjoj Luci i Sarajevu, a svaka od ovih tura će se održavati u isto vrijeme na određenim glavnim trgovima u svakom gradu.

"Molimo bicikliste iz svakog od navedenih gradova i uprave klubova iz svakog grada da nas kontaktiraju, ukoliko nam žele pomoći u organizovanju ove ture, kako bismo imali što veći odaziv biciklista u svakom gradu", poručuju iz "Pulsa".

Na startu svake ture će biti kutija za dobrovoljne priloge u koju će se ubacivati novac za Salku. Na kraju ture novac će biti prebrojavan i bit će objavljeno koliki iznos je prikupljen. Svaki od gradova se treba što više potruditi kako bi na kraju imali pobjednika i bicikliste grada koji su se najviše potrudili da pomognu Salki.

Ukoliko želite izvršiti uplatu preko računa: Primalac (banka): Raiffeisen Bank d.d. Sarajevo Račun primaoca (banke): 161 000 000 000 011 Broj štednog/žiro računa: 09 00 27 410-1

Svrha doznake (za plaćanje uplatnicom): Uplata sredstava za humanitarne svrhe Aljović Salko rn. 09 00 27 410-1

Biciklističke ture će se održati u subotu, 30. oktobra 2010. godine, s početkom u 15:00 sati. U Sarajevu je okupljanje ispred BBI centra, a tura ide do kraja Vilsonovog šetališta.

Mole se svi klubovi i reakreativni biciklisti koji žele da pomognu da se jave putem e-maila [email protected].

"Budimo humani i pomozimo buđenju svijesti, kako mladim, tako i ostalim biciklistima, o sigurnosnim mjerama koje su potrebne da bi bili adekvatno osigurani tokom vožnje. Ne dopustimo da se ovo još nekome dogodi", poručuju organizatori akcije.

Salko Aljović, 27-godišnji Sarajlija, zaljubljenik u fudbal, planine i biciklizam, prošle je godine doživio nesreću na biciklu, kada ga je u mjestu Straišta u trnovskoj općini udarilo vozilo. Nesretni mladić tada je zadobio prelom kičme, rebara i teške povrede grudnog koša. Odmah po dolasku u Klinički centar je operisan, a nakon osam mjeseci liječenja je izašao iz bolnice i sada je vezan za kolica.