Bosniaappeal
0

Humanitarna akcija za pomoć Irhadu Durakoviću

FENA
Irhad Duraković
Irhad Duraković
Humanitarna organizacija BOSNIAAPPEAL iz Birminghama, koja je širom svijeta pokrenula akciju da bi informirala bh. dijasporu o slučaju mladića Irhada Durakovića, koji je obolio od teške bolesti nvCJD (poznatija kao humani oblik kravljeg ludila), došla je do novih saznanja o liječenju te bolesti te prikupila dodatna sredstva za Irhadovo liječenje i stalnu njegu.

Ta humanitarna akcija pokrenuta je u dogovoru s Irhadovom majkom Indirom Rizvo, a iz BOSNIAAPPEAL-a apeliraju na sve ljude dobre volje, sve Bosance i Hercegovce u dijaspori, posebno ljekare i farmaceute u svijetu, da se raspitaju da li je negdje pronađen lijek za nvCJD i radi li neka farmaceutska kompanija na tome.

  • Molimo ih da nam dostave informaciju koja bi Irhadu dala nadu. Pozivamo i sve humanitarne organizacije, bh. udruženja i pojedince da materijalno pomognu Irhadu Durakoviću u ovako teškoj situaciji - navode iz humanitarne organizacije BOSNIAAPPEAL iz Birminghama i podsjećaju da su dodatne informacije o tom slučaju dostupne na web stranici www.bosniaappeal.org.

Irhad Duraković (23) iz Londona talentirani je fudbaler, nadareni amaterski glumac i volonter bh. udruženja u Londonu. Taj Sarajlija obolio je početkom ove godine od teške bolesti nvCJD, poznatije kao humani oblik kravljeg ludila, bolesti koja je prije deset do 15 godina bila itekako prisutna u Velikoj Britaniji.

"Ta opaka bolest koja napada i razara mozak uzela je poprilično maha i Irhada Durakovića već vezala za invalidska kolica. Osim toga, uskoro ga u Edinburgu očekuje operacija, koja bi na neki način trebalo da uspori bolest", navodi se.