Mostar
0

Humanitarna akcija "Za osmijeh maloga Lucijana"

FENA
U sklopu humanitarne akcije "Za osmijeh malog Lucijana", danas će u 16 sati biti održana humanitarna utakmica u dvorani na Bijelom brijegu Mostaru, a potom će u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" u 20 sati biti održan i prigodan koncert na kojem će nastupiti mnogobrojni glazbenici.

Kako je saopćeno iz Ureda incijatora akcije Udruge "Ringo" i Zaklade "Za osmjeh" , mali Lucijano Matošin koji ima tek devet mjeseci i suočen je sa svojom najtežom bitkom, bit će prvi korisnik Zaklade, a u toku su razgovori s još nekoliko porodica koje imaju bolesnu djecu.

Lucijanu je, naime odmah po rođenju, dijagnosticirano teško oštećenje mozga i još nekoliko teških oboljenja, između ostalog i septooptička displazija Q0.4-4, usljed koje mu je u potpunosti ugrožen vid. Operacija na KBC-u Rebro, u koju bi bili uključeni ljekari iz inostranstva, košta 80.000 KM. Lucijanovi roditelji, kojima je on četvrto dijete, taj novac nemaju, pa su zamolili sve dobre ljude da im pomognu u skladu sa svojim mogućnostima.

Otvoreni su i humanitarni brojevi telefona : HT- 092 890 862 , BH TELECOM- 090 291 062 na koje se pozivom doniraju 2 konvertibilne marke za malog Lucijana.

Novačani prilozi mogu se uplatiti na žiro račun Zaklade "Za osmjeh" na broj 3381302212044073 kod UniCredit bank, navodi se u saopćenju.