BiH
41

Hubijar: Preduzeće ZOI '84 pozitivno posluje, plaće radnicima su redovne

Piše: S. H.
Midhat Hubijar, direktor preduzeća ZOI '84 (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Midhat Hubijar, direktor preduzeća ZOI '84 (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Na jučerašnjoj sjednici Skupštine preduzeća ZOI '84 u Sarajevu jednoglasno je usvojen izvještaj o poslovanju a kako je za Klix.ba potvrdio direktor tog preduzeća Midhat Hubijar svi dugovi se redovno otplaćuju a plaće radnicima su redovne.

Sudeći po posljednjim informacijama nakon sjednice Skupštine preduzeća ZOI '84 bolji dani dolaze za firmu koja svoj rad zasniva na tradiciji i baštini brenda Zimskih olimpijskih igara 1984. godine.

Dugovanja kantonalnog preduzeća ZOI '84 prije nekoliko godina iznosila su 16 miliona KM uz ogromna dugovanja dobavljačima. Skupština Kantona Sarajevo (KS) je 2013. godine usvojila program sanacije preduzeća ZOI '84, kako bi se obezbijedio nastavak rada tog preduzeća.

"Izvještaj o poslovanju jednoglasno nam je usvojen na Skupštini preduzeća. Od prethodne uprave zatekli smo dug od 16 miliona KM, a već danas imamo jasan plan otplate dugovanja a plaće radnicima su redovne", kazao je za Klix.ba Hubijar.

Preduzeće ZOI '84 uzelo je i kredit od osam miliona KM u cilju stabilizacije a kako navodi direktor Hubijar u međuvremenu je sa svim dobavljačima potpisan sporazum o programu i dinamici otplate duga.

"Trenutno redovno otplaćujemo dugovanja i prema Poreznoj upravi i servisiramo sve naše potrebe. U posljednje dvije godine imamo izvještaje o pozitivnom poslovanju", naglašava Hubijar.

Podsjećamo da su radnici krajem aprila podnijeli krivičnu prijavu protiv direktora Hubijara i ostalih čelnika preduzeća, zbog nezakonitog poslovanja i nepoštivanja njihovih prava.