Veliki gubitak
0

HSS-NHI potresena zbog ubistva Ante Malića

FENA
HSS-NHI duboko je potresena zbog sinoćnjeg ubistva potpredsjednika HSS-NHI Ante Malića u Tomislavgradu, priopćeno je iz Središnjice te stranke.

"Ante Malić bio je izuzetno cijenjen, uvažen i respektiran član Predsjedništva HSS-NHI i ubistvo Malića, kao čovjeka i političara, veliki je gubitak za našu stranku.

O ovom tragičnom događaju obavijestili smo Federalnu upravu policije, SIPU, EUPM i OHR, kako bi se provela sveobuhvatnija i korektna istraga o ovome tragičnom događaju, posebno u svijetlu aktualne političke klime u Bosni i Hercegovini.

Molimo sve medije da zbog obitelji Ante Malića, izbjegavaju sve moguće špekulacije o njegovom ubistvu", navodi se u priopćenju.

Policajac Andrija Čerdić (41) iz Tomislavgrada pucao je sinoć iz službenog pištolja u gosta ugostiteljskog objekta "Tip" u Tomislavgradu Antu Malića, koji je od posljedica ranjavanja preminuo u lokalnom Domu zdravlja.

Pucnjava se dogodila sinoć oko 20.45 iz za sada nepoznatih razloga i motiva, a policajac Čerdić je nakon izvršenog kaznenog djela nestao u nepoznatom pravcu.

Obdukcija tijela ubijenog bit će obavljena danas u Županijskoj bolnici "Fra Mihovil Sučić" u Livnu u 15 sati.