Mostar
0

HSP protiv izgradnje stanova u Sjevernom logoru

FENA
Mostarska podružnica Hrvatske stranke prava Đapić-dr. Jurišić reagirala je na napise Socijaldemokratske partije (SDP) o izgradnji 3.000 stanova na području Sjevernog logora.

Mostarska podružnica HSP-a smatra kako se 3.000 stanova treba graditi na području vojarne na Heliodrom, čime bi se spriječilo narušavanje etničke slike u gradu Mostaru.

"U predviđenom prostornom planu u Sjevernom logoru gradilo bi se uz 3.000 stanova i nogometno igralište i samo jedan vjerski objekt - džamija, dok drugi vjerski objekti nisu predviđeni, što jasno upućuje na to kako su ti stanovi u velikoj mjeri namijenjeni samo za jedan konstitutivni narod", ističe se u priopćenju Mostarske podružnice HSP-a.

Također, HSP upozorava i na činjenicu da se Hrvati, u skladu sa sadašnjim Daytonskim mirovnim sporazumom, na sustavan i zakonit način preglasavanjem unutar Vlade FBiH i pljačkaju.

Po procjenama vrhunskih ekonomskih stručnjaka, za 13 godina FBiH Hrvati su izgubili 4,5 milijarde maraka, odnosno uplatili su za taj iznos više u proračun FBiH nego što je proračunom vraćeno na ta ista područja, priopćeno je iz Mostarske podružnice HSP-a Đapić-dr. Jurišić.