BiH
0

HSP BiH: Postojeća vlast nema sluha za kulturu

FENA
HSP BiH oglasio se danas saopćenjem za javnost u kojem navodi kako postojeća vlast nema sluha za kulturu te da opće loše materijalno stanje koristi samo kao izgovor.

U HSP-u BiH smatraju kako se za kulturu treba učiniti mnogo više i kako za to ima prostora samo što odgovorni nemaju smisla za značaj kulture.

"Kultura je osnovni element identiteta svakoga naroda, pa tako i hrvatskoga , njegov način življenja, komuniciranja i afirmiranja. Ako je kultura nedostatna i ostavljena na zapećku društvenih zbivanja izravno se osiromašuje cijeli narod i u svome stvaralaštvu i u ozračju svoga identiteta pa i nije nikakvo čudo kada se mnogi mladi identificiraju s mnogim kulturnim obrascima koji nisu imanentni hrvatskom identitetu", navodi se u saopćenju.

Iz HSP-a BiH ističu kako će se zalagati da se na razini županija intenzivno i učinkovito pruža pomoć u organiziranju i realizaciji kulturnih zbivanja u organizaciji prije svega mladih naraštaja.

"Posebno treba obratiti pozornost na pružanje potpore svim kulturno-umjetničkim društvima na aktiviranju, obnovi i razvoju njihovih programa. Također daleko više pozornosti treba pokloniti zaštiti i revitalizaciji povijesnih i kulturnih znamenitosti. Isto tako treba pružiti potporu obrazovnim institucijama i poticati škole na suradnju s neprofitnim udrugama; pružiti potporu u kreiranju programa i stimuliranja talentirane mladeži i mladih umjetnika", ističe se u saopćenju.