BiH
0

HSP Đapić-dr.Jurišić: Srbija kao agresor mora biti kažnjena u Hagu

FENA
Predsjedništvo i Glavni stan Hrvatske stranke prava (HSP) BiH Đapić-dr. Jurišić smatraju kako je Srbija u proteklom ratu izvršila agresiju na BiH i genocid nad Hrvatima i Bošnjacima.

Na jučerašnjoj, zajedničkoj sjednici u Mostaru zaključeno je da što se tiče tužbe za agresiju i genocid BiH protiv Srbije i Crne Gore, jedini prihvatljiv pravorijek iz Haga može biti kažnjavanje agresora i pravedna naknada štete stradalnicima proteklog rata.

"Srbija je u proteklom ratu izvršila agresiju na BiH i genocid nad Hrvatima i Bošnjacima. Ograničavanje ove tužbe na bilo koji prostor BiH ne dolazi u obzir jer su stradalnici te agresije svi narodi u BiH", priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću te stranke.

Govoreći o implementaciji izbornih rezultata, predsjednik stranke Zvonko Jurišić na sjednici je kazao kako je dosadašnja implementacija izbornih rezultata pokazala da je ta stranka izrasla u jednu ozbiljnu političku snagu, koja zajedno sa svojim koalicijskim partnerom (NHI) ima svoje predstavnike u pet županijskih skupština, te u Parlamentu Federacije.

"Ulazak u vlast Hercegbosanskoj i Zapadnohercegovačkoj županiji kruna je ovoga uspjeha. Dosadašnji rad u ove dvije županije opravdava volju birača i spremnost HSP-a da ovu zemlju podigne iz dosadašnjeg jednostranačkog mrtvila", kazao je Jurišić.

Predsjednik Glavnog stana Žarko Pavlović istaknuo je zadovoljstvo provođenjem izbornih rezultata, ali je naglasio da uspostava vlasti još uvijek nije završena u dvije županije koje su imale poseban status.

Pavlović je kazao kako treba biti posebno pažljiv u razgovorima o tvorbi vlasti u te dvije županije, kao i na razinama vlasti koje do sada nisu formirane, te ostati na pravaškoj ideji i braniti interese Hrvata, ali i ostalih u BiH, navodi se u priopćenju.