Jurišić i Filipović
0

Hrvatskim medijima u BiH treba pomoći

FENA
"Hercegovačkoj televiziji uvijek smo željeli pomoći, a to činimo i dalje. Svoje obaveze ispunjavamo maksimalno korektno. Nadam se da će do sljedeće sjednice Skupštine naše županije i formalno-pravna procedura o preuzimanju većeg osnivačkog dijela te televizije biti riješena", kazao je predsjednik Skupštine Zapadnohercegovačke županije Vitomir Filipović na konferenciji za novinare u Širokome Brijegu, na kojoj je bilo riječi o položaju hrvatskih medija u BiH.

Zapadnohercegovački premijer dr. Zvonko Jurišić govorio i o nekim drugim medijima na hrvatskom jeziku, odnosno o njihovoj važnosti, te izrazio želju da se i njima pomogne.

"Imao sam nedavno razgovor s čelnim ljudima Radiopostaje Herceg-Bosna, ali nisam baš uvidio da imaju nekih želja o preuzimanju vlasničkih prava.

Kao prvo, tu treba postojati jedno suglasje svih hrvatskih političkih stranaka u BiH potpisnica Kreševske deklaracije, jer tko god bio na vlasti, trebao bi imati obavezu pomoći tomu radiju. Ove smo godine radiju Herceg-Bosne dali 165 000 maraka, prošle mislim 120 000, no zauzvrat, čini se, i nismo dobili baš previše. Potrebno je riješiti pravni status radija, a ne da se on drži na infuziji", kazao je Jurišić.