Borjana Krišto
0

"Hrvatima ne smiju drugi birati člana Predsjedništva"

SRNA
Kandidat HDZ-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto poručila je večeras u Sarajevu da Hrvati ne bi smjeli dozvoliti da im drugi narodi biraju člana Predsjedništva BiH.

"Moja politika je okrenuta prema čovjeku, hrvatskom narodu i opštem dobru u BiH", rekla je Krišto na predizbornom javnom skupu HDZ-a BiH u sarajevskoj opštini Novi Grad.

Krišto je naglasila da će se zalagati za evropsku BiH u kojoj će biti obezbijeđena i zagarantovana sva nacionalna prava hrvatskog naroda. 

"Želim BiH po mjeri sva tri naroda i građana. Ne želimo ništa više niti išta manje nego što imaju druga dva naroda", poručila je ona. 

Nosilac liste HDZ-a BiH za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik stranke Dragan Čović rekao je da je HDZ BiH jedina stranka koja će istinski zaštiti interese hrvatskog naroda u BiH. 

On je izrazio zadovoljstvo što HDZ BiH broji 25 000 članova i što ima mnogo mladih Hrvata u Sarajevu koji su članovi stranke. 

Nosilac liste HDZ BiH za Parlament FBiH Antun Ril poručio je da će se zalagati za novi koncept odnosa između kantona i Federacije BiH ističući da će posebnu pažnju posvetiti stvaranju pozitivnog okruženja za razvoj privrede.