Croatia Libertas
0

"Hrvati u FBiH su žrtve islamskih terorista"

Sarajevo-x.com
Nevladina organizacija "Croatia Libertas" sa sjedištem u Mostaru oglasila se danas saopćenjem za javnost u kojem navode da su Hrvati u Federaciji BiH "žrtve islamskih terorista".

U saopćenju za javnost naslovljenom "Hrvati u Federaciji BiH su žrtve islamskih terorista" stoji: "Nakon nekoliko desetina terorističkih napada na hrvatske povratnike u Središnjoj Bosni, nakon nekoliko ubojstava djece, od koje je zadnje bilo u Sarajevu i nakon posljednjeg ubojstva u Hrvata u FIS Vitezu i neprestanih napada na hrvatsku imovinu u Bosni i Hercegovini, za što nitko nikada nije odgovarao – tražimo od hrvatskih predstavnika u vlasti pokretanje potpunog razdruživanje iz Federacije BiH jer hrvatski civili i imovina su postali meta islamskih terorista koje štiti službena bh politika čiji je cilj protjerivanje, zastrašivanje i likvidacija Hrvata u čitavoj Bosni i Hecrgovini. Pitamo se javno – je li otvoren lov na hrvatske civile i djecu?"

"Pozivamo dr. Dragana Čovića. Dr. Božu Ljubića i dr. Zvonku Jurišića da odmah pokrenu postupak razdruživanja iz Federacije BiH koja je od samoga početka bila država s greškom. Hrvati u BiH traže samo zaštitu od terorističkih napada i ukoliko sami ne poduzmete odgovarajuće korake najavljujemo samoorganiziranje obrane od terorizma. U najkraćem roku ćemo uputiti u Parlamentarnu proceduru inicijativu s 10% prikupljenih potpisa, odnosno 15.000 potpisa sa zahtjevom za uspostavu administrativne zaštite u obliku hrvatskoga multietničkoga entiteta u BiH.", objavljeno je u saopćenju Croatia Libertasa.

"Poručujemo bošnjačkim političarima da od danas djeluje Vijeće za nacionalnu sigurnost Hrvata u BiH, kao institucija za obranu civila u BiH od terorista, koje će uspostaviti suradnju s antiterorističkim institucijama i sve informacije koje posjedujemo će biti proslijeđivane Interpolu i FBI-u.", zaključuje se u saopćenju nevladine organizacije Croatia Libertas.