Mons. Ivo Tomašević
0

"Hrvati u BiH od Josipovića očekuju pomoć"

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Generalni tajnik Biskupske konferencije u BiH monsinjor Ivo Tomašević, komentirajući danas za Fenu jučer završeni drugi krug izbora za novog predsjednika Republike Hrvatske, istaknuo je da Hrvati u BiH gaje nade da će Hrvatska, kao supotpisnica Dejtonskog sporazuma, pomoći u ostvarenju jednakopravnosti Hrvata s druga dva naroda u BiH.

On je netom završene izbore iz kojih je kao novi predsjednik Hrvatske izašao kandidat SDP-a Ivo Josipović nazvao demokratskim, naglasivši potrebu da se osoba koju je većina izabrala i prihvati kao novi hrvatski predsjednički lider.

"U tom duhu očekujemo da Hrvatska, poštujući sva tri naroda i sve građane u BiH te unutarnje stvari naše države, pomogne kao ona koja po Ustavu ima svoje obaveze da Hrvati budu jednakopravni, jer je to sigurno za dobro Bosne i Hercegovine i svih njenih naroda, kao i za budućnost ove zemlje", smatra Tomašević.

Kada je riječ o održanju pravca dobrosusjedskih odnosa dvije zemlje, on je mišljenja da će se sve po djelima samo reći.

"I po broju glasova koje su dali glasači u BiH vidi se da im je stalo te da su gledali na to koliko će budući predsjednik Hrvatske voditi brigu u Hrvatima u BiH. Mi se možemo samo nadati da će novi predsjednik voditi računa o bh. Hrvatima na najbolji način, gajeći pri tom i dobrosusjedske odnose", kazao je mons. Tomašević.