BiH
29

Hošić ubuduće u Skupštini KS djeluje samostalno

FENA
Dr. Mujo Hošić
Dr. Mujo Hošić
Zastupnik Socijaldemokratske unije (SDU) BiH u Skupštini Kantona Sarajevo Mujo Hošić ubuduće će u Skupštini KS djelovati samostalno bez konsultacija sa organima SDU-a.

"Ovu odluku sam donio u vidu protesta zbog izraženog komformizma, nepotizma i povlađivaćkog ponašanja naspram parlamentarne većine koju ispoljavaju pojedini članova Predsjedništva SDU na čelu s Mirom Lazovićem i Emirom Zlatarom", kazao je Hošić u saopćenju.

Napominje i da su ovo razlozi zbog kojih će zalediti funkciju člana Predsjedništva SDU, jer ne želi da svoje stavove o ključnim pitanjima usaglašava s Lazovićem i Zlatarom "koji zarad vlastitih interesa odobravaju korupciju i kriminal koje pravi parlamentarna većina u Kantonu Sarajevo".

"Kao zastupnik SDU-a djelovat ću samostalno dok god se spomenuti pojedinci iz Predsjedništva SDU ne vrate u okvire statuta i u svoje političko djelovanje ne vrate moral, poštenje i poštivanje osnovnih principa socijaldemokratije kojih su se odrekli zbog nekoliko funkcija. Ostajem i dalje vjeran ideji socijaldemokratije i ostajem i dalje član SDU BiH", najavio je Hošić.