Drugi Sarajevo Holiday Market
298

Holiday Pub, drvene kućice i dječiji park na Trgu ispred Ekonomije

Klix.ba
Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Igor Kamočaji sazvao je danas radni sastanak o temi "Priprema i organizacija Sarajevo Holiday Marketa", čije održavanje je i ove godine planirano u periodu od 15.12.2012. do 15.01.2013. godine na Trgu Oslobođenja - Alija Izetbegović.

Kako je kazao Kamočaji, cilj sastanka je da se koordiniraju aktivnosti javnih preduzeća i državnih institucija povodom organiziranja drugog po redu Sarajevo Holiday Marketa, čiji je suorganizator Grad Sarajevo.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Direkcije Sarajevo Holiday Marketa, Prve policijske uprave, KJKP "RAD", Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, Porezne uprave FBiH, te inspekcijskih službi četiri gradske općine.

Predstavnici Direkcije Sarajevo Holiday Marketa, zahvalili su se Gradu Sarajevu što je inicirao održavanje ovog skupa, te istakli da će se i ove godine SAHM sastojati od tri dijela.

"Prvi dio je sajamski, sastavljen od drvenih kućica, u kojima će se prodavati suveniri, odjevni predmeti i dodaci, zanatski proizvodi, hrana i piće... Drugi dio Marketa je Sarajevsko pivo Holiday Pub, smješten ispod šatora površine 300 kvadratnih metara u kojem će se svakog dana održavati bogati kulturno-zabavni programi, koji će biti besplatni osim dočeka Nove godine po julijanskom i gregorijanskom kalendaru.Treći dio je Dječiji park u sklopu kojeg će biti postavljen niz sadržaja za najmlađe, među kojima i Dječiji paviljon, besplatna igraonica za djecu, kućica Djeda Mraza napravljena prema projektu Njemačkog društva za međunarodnu saradnju – Otvoreni regionalni fond za jugoistočnu Evropu – energetska efikasnost (GIZ)", kazali su predstavnici Direkcije Sarajevo Holiday Marketa, te dodali da je novost Marketa ove godine HAPPY :))) STAGE- bina na otvorenom gdje će svaki dan biti besplatni programi za djecu i mlade.

Jedan od zaključaka današnjeg sastanka je da se sve spomenute institucije i javne ustanove uključe u pripremu organizacije ovogodišnjeg Sarajevo Holiday Marketa i daju svoj doprinos iz domena svoje nadležnosti.