Lagumdžija u Novom Gradu
0

FOTO / "Hoćemo državu jednakih, državu jednaku za sve"

Sarajevo-x.com
SDP-ova kampanja "Država za čovjeka" nastavljena je u Sarajevu. U klubu "Sloga" organizovan je prijem novih pet stotina članova u SDP, dok je u Novom gradu pred oko osam stotina prisutnih održan predizborni skup. Okupljenim građanima govorili su, između ostalih, predsjednik i potpredsjednici SDP-a dr. Zlatko Lagumdžija, Željko Komšić i Damir Hadžić.

Lagumdžija je u svom govoru pozvao građane da trećeg oktobra izaberu između sadašnjeg stanja u zemlji i promjena.

"Oni koji misle da zemlja ide u pravom smjeru i da je stanje u zemlji dobro, neka ukažu povjerenje bilo kome iz vladajuće petorke. Oni koji misle da ova država ne radi za čovjeka, da nije jednaka za sve, neka svoj glas daju SDP-u i pridruže nam se u izgradnji države za čovjeka, države jednakih, države koja će biti jednaka za sve", rekao je Lagumdžija.
Komšić je izjavio da SDP želi graditi ujedinjenu državu, za sve njene ljude.

"Mi hoćemo da gradimo državu za sve ljude ove zemlje i zato je glas za SDP glas koji ovoj zemlji daje šansu da prevaziđe podjele i krene u borbu protiv nezaposlenosti i siromaštva", rekao je on.

Hadžić je građane pozvao da na idućim izborima glasaju za državu u kojoj će imati jednake šanse.

"Glas za SDP je glas za državu u kojoj djeca imaju jednake šanse za obrazovanje zato što su pametna, a ne zato to su djeca bogatih, glas za zdravstvo koje radi za pacijenta, za državu koja je okrenuta običnom čovjeku, a ne protiv njega", podcrtao je on, stoji u saopćenju za javnost ove stranke.