BiH
67

Hoće li djeca samohranih roditelja ostati bez paketića?

Klix.ba
Udruženje samohranih roditelja Jedan manje - One less i ove godine namjerava ispuniti nedosanjani san djece bez jednog roditelja te im organizovati dan kakav im je onemogućen zbog pozicije u kojoj se nalaze - novogodišnju manifestaciju uz podjelu paketića.

Nažalost, udruženje koje ima 1.000 djece bez jednog roditelja s najtežim socijalnim stanjem nema Deda Mraza koji će ostvariti njihove skromne želje. Predsjednica Udruženja Muamera Činjarević ističe kako su sva resorna ministarstva i općinski načelnici s područja Sarajeva odbili pružiti pomoć u prikupljanju sredstava za paketiće. Odgovor čekaju još od Općine Centar.

"Nema razumijevanja za ovu populaciju. Svi su nam rekli kako nemaju sredstava. A mi smo tražili da nam izađu ususret i daju ili sredstva ili doniraju paketiće", kazala je Činjarević.

Istakla je kako je za ovu djecu htjela organizovati i zabavu u Domu mladih te da im je direktor KSC Skenderija Amer Kapo izašao ususret, ali da bez paketića zabava neće imati smisla.

"Pozivam sve dobre ljude da oni budu Deda Mraz koji će mališanima donijeti novogodišnji poklon", kazala je Činjarević.

Prošlogodišnju zabavu spasili su Konzum i BH Pošta te dobri ljudi koji imaju senzibiliteta prema djeci bez brige i ljubavi jednog roditelja. Svi oni su omogućili kupovinu paketića koje su podijelili Dalal i Deen, a dječiji hor Princess krofne je digao djecu na noge svojim pjesmama.

Udruženje Jedan manje - One less postoji od 16. aprila 2013. godine. Njihova misija je stvaranje boljih socio-ekonomskih uslova za jednoroditeljske porodice te poboljšanje njihovog statusa u društvu.

Ukoliko želite pomoći u misiji Deda Mraz za djecu iz jednoroditeljskih porodica pozovite broj telefona 061 58 58 33 (Muamera Činjarević). Učinimo da svako dijete doživi prazničnu čaroliju.