BiH
0

Hoće li Bećirović ponovi biti zamjenik predsjedavajućeg PD PSBIH?

FENA
Denis Bećirović
Denis Bećirović
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi danas, u nastavku ranije prekinute sjednice, trebalo da izabere zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma iz bošnjačkog naroda, nakon što je na jednoj od ranijih sjedica s te funkcije smijenjen Denis Bećirović.

Naime, sjednica Predstavničkog doma koja je trebala biti održana 7. novembra, na samom je početku, na prijedlog šest stranaka (SDP, SNSD, HDZBiH, SBBBiH, SDS i HDZ 1990), prolongirana za danas.

Na dnevnom redu današnje sjednice trebalo bi da se nađe Prijedlog zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH, čiji je predlagač poslanica SBBBiH Ismeta Dervoz.

Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH je, uz jedan prihvaćeni amandman, podržala prijedlog ovog zakona koji predviđa usklađivanje sa Zakonom o ravnopravnosti spolova.

Poslanici bi, između ostalog, trebalo da razmatraju principe Prijedloga zakona o izmjeni i dopunama Zakona o komunikacijama, Prijedloga zakona o protuminskom djelovanju, Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH, te Prijedloga zakona o fondacijama BiH.