BiH
0

HNV BiH: Politička kriza je narasla do nepodnošljivih razmjera

FENA
Upravni odbor Hrvatskog narodnog vijeća (HNV) BiH smatra da je politička kriza u BiH narasla do nepodnošljivih razmjera te da tako proizvodi i općedruštvenu, a posebno ekonomsku krizu.

Iz tog odbora ocjenjuju kako bi za budućnost BiH bilo vrlo važno da svi narodi i građani doživljavaju i prihvaćaju Sarajevo kao njezin glavni grad.

Upravni odbor smatra da trenutačna kriza nije samo pokazatelj nego i zahtjev za traženje rješenja problema, a u kojima se BiH nalazi već dulje vrijeme.

Upravni odbor podržava nužno potrebnu reformu policije i ustava što je hrabro inicirao visoki predstavnik Miroslav Lajčak te ističe da je jedino tako moguće ostvariti integracije BiH u Europsku uniju te da je zbog toga potrebno onemogućiti blokadu reformi i ukloniti sve političare koji ju provode radi svojih političkih ciljeva.

Upravni odbor HNV smatra da se u rješavanje krize trebaju uključiti i intelektualci, mediji i građani BiH te da treba početi javno i bez straha govoriti o nemoralu i kriminalu pojedinaca i grupa koji ističu da govore u ime svojih naroda, a zapravo rade na štetu svoga naroda i svih ostalih.