Gradimir Gojer
0

Hitno sankcionirati Dragana Davidovića

FENA
Bh. književnik i redatalj Gradimir Gojer zatražio je danas od glavnog tužioca BiH Milorada Barašina i visokog predstavnika za BiH Valentina Inzka da sankcioniraju aktuelnog direktora RTV RS-a Dragana Davidovića, koji na jednom tv snimku pjeva fašističku pjesmu.

Gojer u otvorenom pismu poziva Barašina i Inzka da hitno procesuiraju i sankcioniraju ovaj akt direktora RTV RS-a, koji smatra "fašističkim nasrtajem na državu BiH i njene građane".

-Ne znam što znači za vas pjevanje ove pjesme, ali znam što znači za sve poštene građane države BiH. Znam što to pjevanje znači za sve patriote i domoljube države BiH i znam šta znači za žrtve fašističkog terora iz Drugog svjetskog rata i posljednjeg odbrambenog rata u BiH, naveo je Gojer u pismu.

On upozorava Barašina i Inzka da će, ukoliko se ogluše o ovaj Davidovićev gest, smatrati da podržavaju četništvo u BiH.

Gojer je također pozvao visokog predstavnika za BiH da hitno zaštiti građane BiH od novog nasrtaja, do sada najtežeg, na državu BiH premijera RS-a Milorada Dodika.

-Ako sada Inzko prešuti posljednji Dodikov istup sasvim nam je jasno da nas je međunarodna zajednica žrtvovala kao državu i da ustvari, dajući potporu Dodiku, daju potporu uništenju države BiH, smatra Gojer.