Vlada KS
0

Hitna nabavka 4.000 m3 ogrijevnog drveta

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Direkcija za robne rezerve Kantona Sarajevo odmah će nabaviti 4.000 m3 ogrijevnog drveta, saopćeno je iz Pres službe Kantona Sarajevo.

Za tu svrhu Vlada je, u nastavku vanredne sjednice, odobrila avansna sredstva od 330.000 KM, a prema Bilansu potreba robnih rezervi za Kantona Sarajevo za ovu godinu.

"Ukoliko obustava dotoka gasa i dalje bude trajala, štabovi civilne zaštite će, prema već pripremljenoj proceduri, na tačno određenim lokacija u mjesnim zajednicama općina Kantona, domaćinstvima koji imaju već ostvareno pravo na subvenciju grijanja na gas i grijanja preko "Toplana" bez mogućnosti korištenja alternativnog goriva, dodjeliti po 0,5 m3 drveta radi ublažavanja posljedica nastalih obustavom dotoka gasa u BiH i Sarajevo", saopćeno je.

Odobreno je dodatnih 100.000 KM kantonalnoj Upravi civilne zaštite za plaćanja usluge raspodjele čvrstog goriva čime se provode preventivne mjere zaštite i spašavanja.

Sve preventivne mjere će se provoditi u naredna tri dana, a njihova ralizacija će početi u ponedjeljak, 12. januara ukoliko u tom periodu ne dođe do ponovne isporuke gasa Bosni Hercegovini i Sarajevu.