Bužim i Živinice
0

Hiljade građana na skupovima SDA

Sarajevo-x.com
Na predizbornom skupu Stranke demokratske akcije (SDA) u Bužimu pred četiri hiljade građana poručeno je da ovakva posjećenost i podrška skupovima pokazuju u kojem smijeru ide Krajina.

"Stranka je kroz 20 godina postojanja prošla ogromnu transformaciju. Mi sistemski i studiozno radimo na sebi, a ako znamo raditi na sebi, snaga smo koja može i želi dati državi nove i zrelije političke poglede. Mi jesmo snaga koja može kreirati bolji imidž BiH“, poručio je Asim Sarajlić, kandidat SDA za Predstavnički dom Parlamenta BiH.

Bakir Izetbegović, kandidat SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, prisutnima je na skupu u Živinicama kazao da SDA ne može biti pobijeđena na ovim izborima, jer stranka koja ima uspješnu i visokoobrazovanu omladinu ne može izgubiti.

"Jasno je ko će pobijediti. Nema dileme - to je SDA. Nijedna druga politička stranka nema ovako jake kadrove i reference kao SDA. Narod zna kome će povjeriti budućnost. Siguran sam da su građani sazreli za ozbiljnu politiku, politiku boljeg sutra,“ naglasio je Izetbegović.