BiH
23

Herceg: Čović uvjerljivo vodi u većinskim hrvatskim područjima

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Prema prvim podacima s terena, naš kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragan Čović uvjerljivo vodi u svim većinskim hrvatskim područjima, izjavio je večeras u Mostaru predsjednik Izbornog stožera HDZ-a BiH Nevenko Herceg.

Ustvrdio je kako je Čović u nekim područjima osvojio dvije trećine glasova, a negdje, kao što je to u Širokom Brijegu, preko 80 posto. Ustvrdio je i kako je Čović pobijedio u Rami koja se, kako je Herceg kazao, u javnosti smatra utvrdom HDZ-a 1990.

"Možemo biti prezadovoljni rezultatima i možemo reći da ćemo večeras slaviti ukoliko ne bude izbornog inžinjeringa kao što je to bilo u dva izborna ciklusa", kazao je Herceg.

Istakao je i kako su zadovoljni odazivom birača hrvatskog biračkog tijela.

"Hrvati su na ove izbore izašli preko 50 posto. Zadovoljni smo izlaskom", kazao je Herceg te naveo kako nisu zadovoljni načinom kako je organiziran izborni proces, koji je, po njegovim riječima, dosta složen i dosta spor.

"Moramo promijeniti, ubrzati i pojednostaviti izborni proces. To je definitivno uticalo da izlazak bude nešto manji na ovim izborima nego što je očekivano trebao biti", kazao je Herceg.