BiH
0

HDZBiH: Usvajanje kompromisnih zakona o reformi policije ohrabrenje za narode i građane BiH

FENA
Hrvatska demokratska zajednica BiH (HDZBiH) čestitala je svima onima koji su napravili kompromis u interesu BiH, njenih naroda i građana jer je usvajanjem zakona koji se odnose na reformu policije ispunjen posljednji uvjet koji je postavila EU, odnosno Evropska komisija pred BiH, a koji se tiče potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruženju.

-Očekujemo da će i Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojiti te zakone i da ćemo tako imati završenu zakonodavnu proceduru o ovom pitanju – izjavio je Federalnoj novinskoj agenciji glasnogovornik HDZ-a BiH Mišo Relota.

On je dodao da to predstavlja ohrabrenje za narode i građane BiH i da je posljednjih mjeseci bila suviše negativna politička atmosfera u kojoj su mnogi željeli neke svoje uskostranačke interese staviti iznad europskog i euroatlantskog puta BiH.

-Nakon potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruženju čekaju nas ozbiljni poslovi i izazovi. Vjerujemo da će se potpisivanjem tog sporazuma stvoriti ambijent stabilnosti, elana i da će stvari za narode i građane u BiH konačno krenuti nabolje.