BiH
0

HDZ podržava Ivu Inu Jerkića

Klix.ba
HDZ BiH čvrsto stoji uz kandidata HDZ BiH za načelnika općine Čitluk Ivu Inu Jerkića i listu OO HDZ BiH za Općinsko vijeće Čitluka, poručuju iz ove stranke.

Članovi Provedbenog izbornog stožera HDZ BiH razgovarali su u petak u Domu HDZ BiH u Mostaru sa predsjednikom OO HDZ BiH Čitluk Marinom Radišićem i kandidatom HDZ BiH za načelnika općine Čitluk Ivom Inom Jerkićem. Sastanku je prisustvovao i predsjednik Kantonalnog odbora HDZ BiH HNŽ Rafael Gagro.

Na sastanku je bilo riječi o dosadašnjem toku izborne kampanje HDZ BiH i kandidata HDZ BiH za načelnika općine Čitluk Ive Ine Jerkića na području Brotnja.

"Hrvatska demokratska zajednica BiH čvrsto stoji uz kandidata HDZ BiH za načelnika općine Čitluk Ivu Inu Jerkića i listu OO HDZ BiH za Općinsko vijeće Čitluka. Najoštrije osuđuje posljednje istupe i aktivnosti kandidata HKDU Pere Barbarića Pepija koji je prekršio dogovor da izborna kampanja u Brotnju protekne u demokratskom duhu i ozračju. Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH želi upoznati javnost kako su ovih dana na javnim površinama uz regionalne i lokalne prometnice u općini Čitluk nelegalno postavljeni oglasni panoi - jumbo plakati Pere Barbarića Pepija. Riječ je o bespravnim i kažnjivim radnjama i pozivamo nadležne institucije da žurno zaustave ove protuzakonite radnje navedenog kandidata. Pero Barbarić Pepi se ovih dana u svojim istupima poziva na HDZ BiH. Riječ je o lažnom predstavljanju biračima; Iz posljednjih njegovih medijskih nastupa očigledno je kako koristi medijski prostor pod svaku cijenu, te pokušava obmanuti broćanske birače. U posljednjem medijskom istupu on u samo jednom pasusu koji se sastoji od pet rečenica ime HDZ-a spominje čak devet puta. Očigledno da se gubi tlo pod nogama i procjenjuje da nema dovoljno glasova za pobjedu pa se u pomoć pozivaju i članovi HDZ-a. HDZ BiH ima svoje kandidate za Općinsko vijeće na čelu s nositeljem liste i predsjednikom OO HDZ BiH Čitluk Marinom Radišićem kao i svoga kandidata za načelnika općine Ivu-Inu Jerkića", navode u saopćenju iz Ureda za odnose s javnošću HDZ BiH.