Razgovori već počeli
0

HDZ i SDA iduće sedmice o problemima u Mostaru

FENA
Mostar (Foto: Sarajevo-x.com)
Mostar (Foto: Sarajevo-x.com)
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je danas u Mostaru kako u tom gradu, kada je riječ o lokalnim izborima, ima i previše problema te da će se u idućih sedam dana između HDZ-a BiH i SDA održati nekoliko sastanaka na najvećoj razini, kako bi se taj problem pokušao riješiti bez uplitanja OHR-a.

Dodao je kako su između dvije stranke već počeli razgovori na lokalnoj razini.

"To je ono što moramo učiniti. Ne da pozivamo OHR već da mi sami pokušamo riješiti probleme pa ako uspijemo, uspijemo, a ako ne onda postoji vrlo jasna procedura", istaknuo je Čović.

On je u izjavi za medije, nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH, na kojoj je, uz ostalo, bilo riječi o aktivnostima vezanim za predstojeće lokalne izbore, kazao kako je ideja da se na većini prostora zajedno s Hrvatskim narodnim saborom, "pokuša napraviti pristup zajedničkom gledanju na načelnike".

"Što se tiče općinskih vijeća idemo samostalno na izbore kako bi sve stranke dobile prostora, a da imamo koaliciju unutar tog vijeća", naglasio je Čović.

Što se tiče uspostave kanala na hrvatskom jeziku, kazao je kako je dogovoreno da u idućih mjesec dana na Vijeću ministara BiH prođu proceduru dva zakonska akta koja su u pripremi već šest mjeseci kako bi se usvojili i išli u parlamentarnu proceduru.