BiH
0

HDZ BiH zaprepašten izricanjem presude Anti Jelaviću

NINA
HDZ BiH izrazio je zaprepaštenje u povodu izricanja, kako ističu, monstruozne, nepravomoćne presude kojom je bivši član Predsjedništva BiH i predsjednik te stranke Ante Jelavić osuđen na desetogodišnju kaznu zatvora.

«Ova presuda je samo konačna potvrda da se od samog početka radi o montiranom političkom procesu koji se vodi izvan svih zakonskih i ustavnih okvira države Bosne i Hercegovine i odašilje više nego jasnu poruku za Hrvate u BiH», tvrde u HDZ-u BiH i dodaju kako se javnost još jednom mogla uvjeriti u to u nedavnim istupima tužitelja koji je kazao da slučaj Ante Jelavića mora poslužiti kao primjer funkcioniranja pravne države, što je, kako ističu iz HDZ-a, zapravo prejudiciralo jučerašnju presudu.

Ta stranka smatra neprihvatljivim što se sudskom i medijskom manipulacijom javnosti prikazuje kako je predmet ove sudske farse navodni privredni kriminal u Hercegovačkoj banci. «Opravdana politička borba Ante Jelavića za jednaku poziciju hrvatskog naroda u BiH nikako nije smjela biti predmetom sudskih procesa jer je jedini njegov grijeh to što je bio glas obespravljenog hrvatskog naroda u BiH i što mu je pomogao», naglašavaju iz HDZ-a BiH.

Tvrde da bi pravda zahtijevala upravo obratno – «da se procesuiraju svi oni koji su sudjelovali u protuzakonitom hapšenju Ante Jelavića, medijskom linču, lažnim i neargumentiranim iskazima koji su izneseni u ovoj ponižavajućoj i uvredljivoj sudskoj farsi za svakog građanina, a posebno za Hrvate u BiH».

HDZ BiH se na kraju nada da će pobijediti istina i pravda te da će se ovaj slučaj na koncu završiti na jedini mogući način - oslobađanjem Ante Jelavića od svih optužbi.