BiH
0

HDZ BiH: Vlada i parlament FBiH narušili ustavno uređenje

FENA
Predsjedništvo Županijskog odbora HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna raspravljalo je jučer o odlukama Vlade Federacije BiH i Parlamenta Federacije BiH iz oblasti pripadnosti javnih prihoda.

"Bivši i sadašnji predsjednici Vlade FBiH su iza kulisa ustavnih promjena BiH i reforme policije vješto, kroz Vladu i Parlament FBiH, narušili ustavno uređenje Federacije BiH", navodi se u HDZ-ovom priopćenju.

U toj stranci tvrde da je Federalna vlada intervencijama u oblasti socijalne i braniteljske skrbi, gospodarstva, te u financijskoj oblasti, stvorila privid nemogućnosti funkcioniranja županija i općina, s krajnjim ciljem nestanka županija i potpunom dominacijom Bošnjaka u Federacije BiH.

"Županijski odbor HDZ-a BiH će od vodstva stranke tražiti da se o tome raspravi s partnerima u vlasti, a od dužnosnika na svim razinama da se tomu odupru. Ukoliko to ne poluči rezultat tražit će se tematska sjednica Sabora ŽSB na kojoj će se raspraviti o upadu u platni sustav Federacije BiH i mijenjanje Ustava Federacije BiH", navodi se u priopćenju.