BiH
0

HDZ BiH traži rasvjetljavanje ubistvo Joze Leutara

FENA
U povodu osme obljetnice smrti doministra unutarnjih poslova Federacije BiH Joze Leutara saopćenjem za javnost oglasila se Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH.

"Iako je od atentata prošlo osam godina počinitelji i nalogodavci ovog terorističkog čina do danas nisu pronađeni. Žalosno je da smo bili svjedoci montiranog sudskog procesa, te da su u tome sudjelovali neki od visokih dužnosnika međunarodne zajednice u BiH. To je najbolji pokazatelj koji ne daje garancije da je BiH pravna država, te da se građani u njoj kao takvoj uopće mogu osjećati sigurno", navodi se u saopćenju.

HDZ BiH smatra kako ovo, niti bilo koje slično djelo, ne smije biti zaboravljeno i ostati nerasvijetljeno, te traži od nadležnih institucija da se Leutarovo ubojstvo istraži do kraja kako bi se spoznala istina i zadovoljila pravda.

Podsjećamo, 16. marta 1999. u Sarajevu je izvršen atentat na Jozu Leutara. Pod njegov službeni automobil podmetnuta je eksplozivna naprava, a od ozljeda zadobivenih u eksploziji Leutar je preminuo 12 dana kasnije.