BiH
0

HDZ BiH oštro osudio izjave Zvonke Jurišića

FENA
HDZ BiH najoštrije osuđuje jučerašnje izjave predsjednika HSP-a Đapić-dr.Jurišić Zvonke Jurišića koji je, kako navode, obmanuo javnost u BiH.

Iz HDZ-a BiH navode kako je Jurišić izjavom, "Dragan Čović spreman je prihvatiti neke druge zaključke i stavove koji nisu u načelima Kreševske deklaracije", slagao i obmanuo javnost.

"Kao autori i inicijatori Kreševske deklaracije poručujemo Zvonki Jurišiću, kojega smo jedva nagovorili da dođe u Kreševo i potpiše Kreševsku deklaraciju, da više ne gradi strategiju neutemeljenim napadima na HDZ BiH i Dragana Čovića, nego mu iskreno preporučamo da svu svoju energiju usmjeri na saniranje posljedica neprincipijelnih javnih i tajnih koalicija koje je napravio i svakodnevno pravi na štetu hrvatskoga naroda u BiH", stoji u HDZ-ovom današnjem saopćenju za javnost.

HDZ BiH se u svim pregovorima oko ustavnih promjena u BiH držao i držat će se osnova Kreševske deklaracije, navodi se u saopćenju.

Iz HDZ-a ističu kako će sva rješenja koja bi značila neravnopravnost Hrvata s druga dva konstitutivna naroda u BiH biti odbačena.

"HDZ BiH je na svojim stranačkim tijelima utvrdila načela provedbe ustavnih reformi koja se zasniva na zaključcima Kreševske deklaracije i mi ćemo se do kraja zauzimati da hrvatski narod, zajedno s druga dva konstitutivna naroda, osigura svoju suverenost i ravnopravnost na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine", stoji na kraju saopćenja.