BiH
0

HDZ BiH izlazi samostalno na lokalne izbore u Federaciji BiH

FENA
Na današnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH u Mostaru zaključeno je da ta stranka izlazi samostalno na lokalne izbore u Federaciji BiH za sva općinska vijeća te da ostavlja mogućnost dogovora s drugim strankama oko kandidiranja načelnika u svim sredinama gdje Hrvati nisu najbrojniji narod.

Kako je priopćeno iz Ureda za informiranje te stranke, poslijeizborne koalicije su moguće isključivo sa strankama koje na isti način vide budućnost BiH i poziciju hrvatskog naroda u njoj, a HDZ zalaže da stranke s hrvatskim predznakom na idućim lokalnim izborima idu s jedinstvenim listama u svim općinama Republike Srpske.

Predsjedništvo HDZ-a BiH izabralo je na današnjoj sjednici Provedbeni izborni stožer na čijem je čelu predsjednik te stranke Dragan Čović.

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH zabrinuta je razinom i načinom funkcioniranja izvršne i zakonodavne vlasti na državnoj i federalnoj razini, a iz te stranke ističu da vlast neće drugačije ni funkcionirati dok se u BiH ne usvoji novi Ustav.

Na sjednici je Ivo Andrić Lužanski, zastupnik HDZ-a u Saboru Republike Hrvatske kooptiran za novog člana Predsjedništva HDZ-a BiH.