BiH
0

HDZ BiH i HSP dr. Ante Starčević potpisali sporazum o partnerstvu

FENA
Dragan Čović
Dragan Čović
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i predsjednik HSP-a dr. Ante Starčević-Pravaši 21. stoljeća Zoran Bošnjak potpisali su jučer u Mostaru Sporazum o strateškom partnerstvu između te dvije stranke.

Potpisivanju je nazočila i kandidatkinja HDZ-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto te predsjednik Hrvatskog pravaškog bloka (HPB) Željko Koroman čija će se stranka u predstojećem razdoblju do Općih izbora ujediniti sa strankom HSP dr. Ante Starčević-Pravaši 21. stoljeća, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Sporazum se temelji se na načelima jednakopravnosti, partnerstva i preuzimanju odgovornosti za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, a u skladu s voljom birača te odgovornostima, obvezama i pravima koja proizlaze iz rezultata izbora.

Stranke potpisnice Sporazuma suglasne su da će koordinirano sudjelovati u procesu ustavnih promjena, te da će usuglašavati svoje stavove po svim važnim pitanjima za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini.

Prema Sporazumu, u procesu ustavnih promjena strane će u svom političkom djelovanju nastojati da se kroz ustavne promjene dođe do pravednijeg i funkcionalnijeg uređenja Bosne i Hercegovine na načelima Kreševske deklaracije, prema kojima ni jedan od konstitutivnih naroda neće biti privilegiran ni diskriminiran.