BiH
0

HDZ BiH: Demonstracija sile nad legitimnim predstavnicima hrvatskoga naroda u BiH

FENA
Kantonalni odbor HDZ-a BiH Hercegovačko-neretvanskog kantona održao je vanrednu sjednicu na kojoj se raspravljalo o jutrošnjem hapšenju premijera HNK-a Miroslava Ćorića, ministra unutrašnjih poslova HNK-a Tomislava Martinovića i vršioca dužnosti komesaru policije HNK-a Dragana Brkića.

Nakon sjednice novinarima je kratku izjavu pročitao glasnogovornik HDZ-a BiH Mišo Relota. Zbog, kako je rekao, osjetljivosti situacije, Relota nije odgovarao na novinarska pitanja.

"Svjedoci smo još jedne brutalne demonstracije sile nad legitimnim predstavnicima hrvatskoga naroda u BiH. Nova u nizu ponižavajućih uhićenja dužnosnika, osoba protiv kojih se mjesecima vodila orkestrirana medijska haranga i višemjesečna istraga bez ikakvih materijalnih dokaza i uporišta, predstavljaju još jednu znakovitu poruku Hrvatima u BiH", kazao je Relota.

"Pitamo se, imaju li ova uhićenja veze sa konstituiranjem vlasti i je li nekome cilj produbljivanje političke krize u Županiji, jer se događaju u trenutku kada se gospodin Miroslav Ćorić odrekao zastupničkog mandata u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH kako bi Vlada HNŽ mogla funkcionirati i izvršavati sve obveze do formiranja nove izvršne vlasti. Ne možemo se oteti dojmu da se ovim sramnim i ponižavajućim uhićenjima želi izravno utjecati na implementiranje rezultata izbora u HNŽ-u", istaknuo je HDZ-ov glasnogovornik.

Dodao je kako će HDZ BiH prevladati i ovu kušnju te nastaviti promovirati svoj program u borbi za ostvarenje pune jednakopravnosti hrvatskog naroda s druga dva konstitutivna naroda u BiH.

"Pozivamo naše članstvo i simpatizere na dostojanstvo, neka nam ova kušnja još jedna u nizu, bude dodatni motiv za predaniji rad u vjerodostojnom zastupanju sveopćih hrvatskih interesa. Pozivamo odgovorne osobe da u novonastaloj situaciji osiguraju red i rad u županijskim institucijama vlasti", kazao je na kraju glasnogovornik HDZ-a BiH Mišo Relota.