BiH
0

HDZ 1990: Stolac - grad u kojem se rađaju pravnici, ekonomisti, vizionari

Klix.ba
Delegacija HDZ-a 1990 predvođena predsjednikom Martinom Ragužem boravila je u cjelodnevnom posjetu Stocu. Posjet je započeo svetom misom u stolačkoj župi Prenj, koja sutra slavi svoga zaštitnika Sv. Mihovila, a na koncu svete mise upriličena je smotra kulturno-umjetničkih društava koja su prezentirala tradiciju naših krajeva.

Intoniranjem himni i minutom šutnje započeo je veličanstven skup na kojem je HDZ 1990 predstavio program i kandidate za predstojeće izbore.

Po završetku kulturno-zabavnog programa, izaslanstvo HDZ-a 1990 položilo je vijenac, zapalilo svijeće te odalo počast svim žrtvama minulog rata.

Prepuna dvorana Ville Ragusa u Stocu, prizor je koji je poslao poruku kako je Stolac odlučio podvući crtu i dati potporu Martinu Ragužu i HDZ-u 1990, saopćeno je iz ove stranke.

"Pripremavši politički govor za predizborni skup u Stocu, upitah jednog uvaženog agronma 'Šta u Stocu najbolje rađa?' A on mi reče kako u Stocu rađa sve što se posije. 'Ovdje se rađaju i inžinjeri, pravnici, ekonomisti. Ovdje se rodio pošten političar i vizionar, novi član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a njegovo ime je Martin Raguž'", kazala je nositeljica liste za Parlamentarnu skupštinu BiH, dr. Diana Zelenika.

U ime domaćina, skupu se obratio predsjednik Općinskog odbora Stolac HDZ 1990, Boris Obradović koji je srdačno pozdravio sve peisutne, zahvalivši im na dolasku. Obradović je ukazao na zabrinjavajuću ekonomsku, gospodarsku i demografsku situaciju ovoga kraja te pozvao nazočne da izađu na izbore i kazne one politike koje su ovaj kraj dovele u ovaj, nezavidan položaj.

Glavni tajnik HDZ-a 1990 i nositelj liste za Skupštinu HNK Ilija Cvitanović, obratio se auditoriju kazavši kako je vrijeme da se podvuče crta i stane u kraj politikama koje su ovaj grad, kao i kanton dovele u situaciju, u kojoj je najveći uspjeh kupiti kartu u jednom smjeru i, „trbuhom za kruhom“, zaputiti se prema nekoj od europskih destinacija.

"Vrijeme je da podvučemo crtu i stvaramo novi i bolji Stolac!", kazao je nositelj liste za Federalni parlament dr. Zdravko Kuzman, koju je okarakterizirao kao spoj znanja, iskustva i mladosti.

"Vrijeme je da vrijednosti našega Stoca ustoličimo u Mostaru, Sarajevu, Zagrebu, Bruxellesu. Vrijeme je za valorizaciju naših vrijednosti, jer imamo se čime ponositi", zaključio je dr. Kuzman.

Gromoglasnim pljeskom pozdravljen, pred mnogobrojne Stočane izašao je kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Martin Raguž.

"Ovo je naša zemlja - ovdje je kondenzirana naša povijest. Stoga budimo odgovorni i ne odričimo se tako lako naših povijesnih krajeva od Plehana, Fojnice, Kraljeve Sutjeske, Radimlje kao i svih drugih prelijepih krajeva naše zemlje", kazao je predsjednik Raguž naglasivši kako je vrijeme za bolju i odgovorniju politiku koja je spremna suočiti se sa problemima i zaustaviti egzoduse i raseljavanja naših prostora.

"HDZ 1990 ne želi 'držati svijeću' kojekakvim politikama koje nam iz Banja Luke najavljuju otcjepljenje", rekao je Raguž kazavši kako je vrijeme za odgovorne politike koje će biti dio rješenja, a ne izvor problema.

"Vizija HDZ-a 1990, kao i moja lična, vidi Bosnu i Hercegovinu kao europsku, modernu, naprednu, zaposlenu, našu zemlju", kazao je Raguž ističući kako narod ima moć da putem glasačkog listića bira takvu Bosnu i Hercegovinu.

"Jedna je ova zemlja, a sto tuđima ima", riječi su pjesme HDZ-a 1990 uz koju je završen ovaj veličanstveni skup.