BiH
0

HDZ 1990 o ukidanju PU Žepče i PU Vareš

FENA
U povodu odluke Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije o ukidanju PU Žepče i PU Vareš, HDZ 1990 oglasila se priopćenjem za javnost u kojem je istaknuto kako na vrijeme nije uočena štetnost spomenute odluke.

Također, u priopćenju se navodi kako predstavnici općine Žepče nisu uložili trud da spriječe još jednu u nizu planskih akcija koja izravno udara na hrvatski narod u većinskim hrvatskim općinama u Zeničko-dobojskoj županiji.

U HDZ-a 1990 drže kako pasivnost i nerad aktualne političke vlasti u općini Žepče dovodi do pitanja "što će se dogoditi kada se otvori problem oko uređenja školstva, razgraničenja granica u općini Žepče, te niza drugih neriješenih pitanja koja su od vitalnog značaja za hrvatski narod".

"Svako daljnje odgađanje i negiranje problema predstavlja rizik da netko drugi odluči i kroji sudbinu hrvatskog naroda umjesto nas samih, a političari koji su dobili povjerenje naroda svojom bahatošću i nezainteresiranošću polako dovode Hrvate na granicu egzistencije u općini Žepče", navodi se u priopćenju.