Poziv na bojkot Telemacha i BHT-a
0

HDZ 1990 neće Džeku, hoće Dinamo

FENA/Sarajevo-x.com
Mostarski Gradski odbor HDZ-a 1900 pozvao je sve korisnike sadašnjeg kablovskog operatera Telemacha, a bivšeg Moneta, na nepotpisivanje i raskid ugovora s tim operaterom u slučaju da, kao što je najavio, ukine signal HRT2 za vrijeme večerašnje utakmice između zagrebačkog Dinama i Real Madrida.

U saopćenju iz Gradskog odbora HDZ-a 1990 napominje se da je operater Telemach obavijest o zacrnjivanju signala za vrijeme spomenute utakmice stavio na svojoj internet stranici.

"Smatramo da je ovo kap koja prelila čašu. Istina, radi se o sportskom događaju, ali simbolika gašenja signala baš u trenutku odigravanja utakmice je ogromna. Da stvar bude teža, BHT u isto vrijeme prenosi utakmicu Manchester City - Napoli radi Edina Džeke. Smatramo da je dosta šutnje hrvatskog naroda i inertnosti naših čelnika koji sve ovo dopuštaju. Stoga ovim putem pozivamo sve korisnike Telemacha na nepotpisivanje i raskid ugovora sa ovim operaterom, zbog kršenja Zakona o zaštiti potrošača, ako uistinu ukinu signal HRT2 za vrijeme utakmice, kao i bojkotiranja plaćanja RTV takse (za one koji je plaćaju). Bolje da ne gledamo ikakve medije, ako već ne možemo gledati svoje", navodi se u saopćenju Gradskog odbora HDZ-a 1990.

"Ovim putem se i 'zahvaljujemo' mostarskim faktorima unutar HDZ BiH koji su prvo razrovali mostarske ulice i zgrade kako bi provukli infrastrukturu kablovskog operatera 'Monet', da bi ga naknadno u zenitu borbe za ravnopravnost hrvatskog naroda i hrvatske interese prodali Telamachu", stoji na kraju saopćenja.

No, kako saznaje Sarajevo-x.com, utakmica između Dinama i Reala na HRT-u 2 neće biti zatamnjena večeras na području Čapljine i Mostara, jer tu Telemach prima signal HRT-a sa zemaljske mreže.