BiH
0

HDZ 1990: Na sastanku u Širokom Brijegu bit će riječi o reformi ustava

FENA
Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) 1990 oglasila se danas saopćenjem za javnost u kojem je demantirala navode Večernjeg lista da na sastanku lidera stranaka u Širokom Brijegu neće biti rasprave o Ustavu.

Iz te stranke ističu da autor članka konstatira da na sastanku šest stranačkih lidera vladajuće koalicije i visokog predstavnika Miroslava Lajčaka, koji je planiran prema dogovoru u Banjoj Luci, neće biti rasprave o Ustavu BiH, a što je netčno.

"Netočna je informacija da je lider Stranke za BiH Haris Silajdžić tražio od predsjednika HDZ-a 1990 Bože Ljubića da se ne vodi rasprava o Ustavu 'budući da će druge teme na dnevnom redu preteći to najteže pitanje'", stoji u saopćenju.

Iz te stranke također saopćavaju da novinar Večernjeg lista nije tražio informaciju o ovom sastanku ni od predsjednika te stranke Bože Ljubića niti od nekoga drugoga u HDZ-u 1990 koji će organizirati taj sastanka.

Također, iz HDZ-a 1990 potvrdili su kako će najavljeni sastanak u subotu, 2. februara u Širokom Brijegu biti posvećen, kako je ranije i planirano, reformi ustava, te kako se ne isključuje mogućnost razgovora o nekim drugim aktualnim pitanjima.