BiH
0

HDZ 1990: Lajčakov prijedlog dobra osnova za reformu policije

FENA
Predsjedništvo HDZ-a 1990 analiziralo je sinoć na svojoj sjednici u Mostaru Nacrt protokola o ispunjavanju uvjeta za reformu policije, koji je ponudio visoki predstavnik međunarodne zajednice Miroslav Lajčak.

U pripremi ove rasprave obavljene su konsultacije sa stručnim osobama iz ove oblasti i sa kantonalnim ministrima unutarnjih poslova.

Predsjedništvo HDZ-a 1990 smatra da bi sporazuma o reformi policije trebalo postići tokom mjeseca septembra kako bi se do kraja godine mogao potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

Uz prijedlog određenih korekcija teksta, Predsjedništvo smatra da je ponuđeni Nacrt protokola dobra osnova za početak reforme policije u BiH jer se na osnovi njega može postići konsenzus.

Predsjedništvo je razmatralo i aktualno stanje u procesu reforme Ustava. U vezi s tim, zaključeno je da Odbor za ustav i politički sustav HDZ-a 1990 nastavi razradu dogovorenih načela sadržanih u Deklaraciji te da ponudi određene varijante koncepta budućeg ustava BiH, stoji u saopćenju iz Ureda za odnose s javnošću HDZ-a 1990.