U bolnici "Bronovo"
0

Haški tribunal: Ratko Mladić nema upalu pluća

SRNA
Ratko Mladić
Ratko Mladić
Haški tribunal demantovao je danas navode pojedinih medija da se Ratko Mladić nalazi u bolnici zbog upale pluća.

"Potvrđujem da je on (Mladić) trenutno pod medicinskim tretmanom, ali nisam u mogućnosti da otkrijem prirodu tog tretmana", rekla je portparol Haškog tribunala Nerma Jelačić.

Jelačićeva je demantovala i navode pojedinih medija da je Mladić prošle sedmice kolabirao pred početak statusne konferencije u četvrtak, 6. oktobra i da je zbog toga suđenje kasnilo. 

Ona je istakla da zdravstveno stanje Mladića nije imalo nikakve veze sa zdravstvenim stanjem optuženog, već sa kašnjenjem njegovog prevoza iz Pritvorske jedinice u međunarodni sud. 

"Kao takve, ove neosnovane spekulacije ne mogu ni na koji način biti dovedene u vezu sa zdravstvenim stanjem zbog kojeg je danas pod medicinskim tretmanom", rekla je Jelačićeva, ističući da Haški tribunal nastavlja da Mladiću, kao i svakom drugom pritvoreniku, pruža najbolju zdravstvenu njegu dostupnu u Holandiji.

Mladićev branilac Miloš Šaljić potvrdio je da je Mladić prebačen u holandsku bolnicu "Bronovo".

Na probleme sa zdravljem Mladić se požalio i na statusnoj konferenciji koja je održana prošle sedmice u Tribunalu, kada je rekao da mu se pokrenuo kamen u bubregu, pa su stražari morali da mu pomognu da ustane i obuče se.
Nekadašnji komandant Vojske Republike Srpske zatražio je da ga pregledaju ljekari koji su ga liječili u Srbiji od 1996. do 1998. godine, i koji su upoznati sa njegovom dijagnozom. Mladić je rekao da ga nije sramota što je bolestan, da hoće da se liječi i da ne usporava proces, jer želi da dođe do istine.
Vezani članci