BiH
358

Hasibov stric: Bio je strastveni navijač, sudbina je htjela da nas ovako napusti

Piše: E. G.
Hasib Mahmić, navijač reprezentacije BiH koji nas je prerano napustio
Hasib Mahmić, navijač reprezentacije BiH koji nas je prerano napustio
Ambasada Bosne i Hercegovine u Poljskoj sutra bi trebala porodicama poginulih bh. navijača dostaviti detaljne informacije o tome šta im je potrebno od papirologije kako bi tijela bila prevezena u našu zemlju.

Zijad Mahmić, stric jednog od nastradalih navijača Hasiba Mahmića, za Klix.ba je kazao da su predstavnici Ambasade danas nekoliko puta kontaktirali porodice te da su od bh. predstavništva dobili i zvaničnu potvrdu o tragičnom događaju.

"Za smrt našeg Hasiba nam je prvo javio član porodice jednog od njegovih prijatelja, koji je također poginuo u nesreći, a nedugo nakon toga u poslijepodnevnim satima su nas nazvali i iz Ambasade i potvrdili tu informaciju. Ambasadorica nam je rekla da ćemo vjerovatno sutra dobiti detaljne informacije o preuzimanju tijela i transportu u BiH. Prema njenim riječima, najbolje bi bilo da u Poljsku dođemo u ponedjeljak ili utorak, ali to ćemo tek vidjeti. U međuvremenu ćemo kontaktirati pogrebno društvo iz Bužima koje ima mogućnost da učestvuje u transportu tijela u ovakvim situacijama. Ne znamo još ni koliko će to sve koštati, sve informacije ćemo, nadam se, dobiti ubrzo", rekao nam je Mahmić.

Dvadesetšestogodišnji Hasib, iz sela Mahmići u općini Bosanska Krupa, je poginuo rano jutros u saobraćajnoj nesreći, u sudaru automobila Renault Megane u kojem se vraćao sa utakmice u Litvaniji, i kamiona, koji je dolazio iz suprotnog pravca. Nesreća se dogodila u poljskom gradu Lomža, udaljenom 150 kilometara od Varšave. U ovom tragičnom događaju poginuli su još i Vildan Pehlić i Almir Kasumović, iz Cazina, odnosno Velike Kladuše.

"Automobil u kojem su putovali je njegov i on je bio za volanom kada se desila nesreća. Kako je došlo do toga mi još ništa ne znamo. Vidjeli smo samo fotografije koje su mediji objavili. Ambasadorica Koviljka Špirić je i nama, kao i medijima, rekla da će sutra otići na mjesto nesreće", kaže Zijad.

Hasib Mahmić je bio vođa vjernih navijača nogometne reprezentacije BiH "Ljuti Krajišnici Fan team BiH", momak koji se uskoro trebao oženiti i zasnovati svoju porodicu.

"Taman kada je počeo živjeti, kada je našao posao u Sloveniji i stao na svoje noge, sudbina je htjela tako da ne bude više sa nama. Prije odlaska u Litvaniju govorili smo mu da ne ide svojim automobilom i da radije ide s drugim navijačima autobusom, ali on je to odbio. Kazao je kako ide s prijateljima i da im je tako draže. Bog je htio da sudbina bude takva", dodaje stric.

U ovoj tragediji je povrijeđen i četvrti navijač bh. reprezentacije Adis Ćoralić. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno, nalazi se u bolnici i za dva do tri dana bi trebao biti u BiH, rekao nam je ranije njegov brat Denis.