BiH
0

FOTO / Hasaničević: Vizija SDP-a je realna, precizna i odgovorna

Klix.ba
U prepunoj velikoj sali JU "Centar za kulturu i obrazovanje" u Tešnju SDP Tešanj jučer je održao centralni predizborni skup. Na skupu je predstavljena lista kandidata za Općinsko vijeće Tešanj i kandidat za načelnika Općine Tešanj, Edin Hasaničević.

Hasaničević je u svom obraćanju prisutnima poručio: “Vizija SDP-a je realna, precizna i odgovorna. To je vizija apsolutno podudarna sa vašim potrebama, potrebama za vodom, za čistim zrakom, za radnim mjestom. Naša snaga je snaga mladosti, snaga iskrenosti i odgovornosti. SDP je tim koji pobjeđuje ne zbog pobjede, već zbog boljeg života svih nas. SDP je tim koji ide naprijed zajedno sa vama.”

Na skupu su se pored Hasančevića obratili i nosilac liste i predsjednik OO SDP BiH Tešanj dr. Sead Rožajac, kandidat za OV Tešanj Salko Softić, predsjednik KO SDP BiH ZDK Mirsad Mešić, te šef izbornog štaba SDP ZDK Fikret Plevljak.
Podršku kandidatima iskazali su i predsjednik SDP BiH dr Zlatko Lagumdžija i generalni sekretar SDP BiH Nermin Nikšić. Lagumdžija je ponosno rekao da je uvjeren u sposobnosti i kandidata za OV Tešanj i Edin Hasaničevića kao kandidata za načelnika da poslije 07. oktobra preuzmu odgovornost za sve građane Općine Tešanj, dok je Nikšić govorio o značaju promjena koje su neminovne širom BiH pa tako i Tešnja, navedeno je u saopćenju za javnost ove stranke.