BiH
0

Harambašić: Vrijeme je da Travnik izabere Hrvata za načelnika

FENA
Kandidat za načelnika Travnika HDZ-a BiH Ivica Harambašić očekuje kako će dobiti podršku birača na lokalnim izborima te da će Travnik prvi put nakon rata za načelnika općine izabrati Hrvata i time učiniti pozitivan iskorak za dobrobit svih stanovnika te općine.

U razgovoru za FENU Harambašić je na upit zašto misli da bi birači trebali glasati baš za njega, odgovorio da bi njegovo ime trebali zaokružiti zato jer smatra kako će zajedno s biračima vratiti i poboljšati politički gospodarstveni utjecaj Hrvata u Travniku.

Dodao je kako će raditi na nastavku povratka svih prognanih i izbjeglih u svoje domove kao i na obnovi devastiranih domova, bez ikakvih uslova.

Također, Harambašić će se zalagati za ravnomjeran razvoj cijeloga područja općine Travnik, rješavajući infrastrukturu koja je preduvjet za razvoj privrede i lokalne zajednice te Travnik učiniti poželjnim za život svakoga.

Namjerava raditi i na unapređenju rada općinske administracije sa svrhom približavanja usluga svim građanima te intenzivno stvarati pozitivno ozračje za privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta kroz pripremu i usvajanje potrebnih planova i dokumentacije.

Po njegovom mišljenju, glavni i prioritetni problem u općini Travnik je povratak i obnova, gdje još uvijek ima oko 11.000 prognanih Hrvata koji se nisu vratili u svoje prijeratne domove, kao i 2.300 neobnovljenih domova.

Kao prioritete Harambašić je u svom programu naveo i vraćanje u posjed vlasnicima dijela zgrade Isusovačke gimnazije, iznalaženje zemljišta (lokacije) za izgradnju doma HKD Napredak, zapošljavanje, te unapređenje i razvoj poljoprivrede i privrede.

Harambašić je poručio biračima da izađu na izbore i glasaju za njega jer će on u svom mandatu uraditi i više i bolje od svojih prethodnika.

Što se tiče troškova kampanje, kandidat HDZ-a BiH kazao je kako njegovu kampanju finansira OO HDZ-a Travnik u skladu s Izbornim zakonu.